Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak naložit s Diamanty?

DIAMANTY!!

Kde je získat? Má cenu si je koupit? A co si za ně koupit? Tyto otázky si položil snad každý, kdo se rozhodl hrát hru s delšího časového hlediska.

Pokud je Vaše kreditní karta nafouknutá k prasknutí, můžete do hry investovat reálné peníze.
Existuje však (poměrně dlouhá :-)) cesta, jak šetřit diamanty zdarma a ušetřit si na vytoužené odměny. Z počátku se může zdát, že se diamanty sypou samy, ale po překročení levelu 30 záhy zjistíme, že tomu zdaleka tak není.

Jak na to?
Každý hráč dostává diamanty za pár úspěchů, především za levely (200 dia za každých 10 + občas bonusy k samotnému levelu), dále každodenní přihlášení (100 dia jednou týdně) a plnění úkolů z excelsioru (50 dia za jednu sérii dopisů, nejvhodnější je využít dopisů pro nejnižší level, protože potřebujete jen 3 útržky na jednu sérii dopisů).

Jelikož těchto diamantů není mnoho v poměru k dostupným odměnám, je otázkou jak s nimi nakládat. Odpověď je tedy jednoduchá - ŠETŘIT.

Na začátku je potřeba si uvědomit, že spousta prémiových věcí lze získat bez finanční investice během EVENTŮ, které se spouští několikrát do roka po dobu pár týdnů. To jsou různé budovy, generálové, průzkumníci a spousta dalších zajímavých věcí. Další variantou je cechovní obchod. S každodenním plněním a nově zavedeným obchodem (2018) se mění jeho nabídka a obsahuje i zajímavé budovy.
V žádném případě neutrácejte diamanty za cokoliv, co můžete získat běžným hraním (např. suroviny, bonusy, dobrodružství) a neurychlujte produkci či stavbu čehokoliv.

Samostatnou kapitolou je investice do Jámy drahokamů. Tato budovajama.png produkuje 1 diamant za cca 13 minut a za cenu 20 000 Diamantů jich vyprodukuje 40 000, avšak investice se Vám začne zhodnocovat až po 3 měsících jejího využívání. Jedná se rozhodně o nejlépe zhodnocené diamanty v případě, že plánujete hrát hru po dlouhou dobu - s touto investicí získáte 100% diamantů zpět a lze postavit až 10 těchto Diamantových jam.

Pokud už Jámu máte, nebo jí kupovat nechcete, z jakéhokoli důvodu, výrazně doporučujeme nakoupit následující:
 

ČERNÝ TRH - SPECIALISTÉ
Tři šampioni z Anterie - Jsou to tři mocní generálové, kteří mají sice menší množství jednotek, a
le jejich silný útok a speciální schopnosti jsou velmi vlivné. Většina dnešních návodů na těžká dobrodružství obsahují tyto generály kteří nemají zastoupení. Určitě doporučujeme mít všechny tři ve své nabídce. Aktuálně není možné je pořídit jinak než za diamanty.samp.png

  • Šampión Nusala - Doporučujeme koupit jako prvního, je-li Váš level menší než 50, využijete ji na LS i kompletování vašich dober.
  • Šampión Vargus - Pokud již máte Nusalu nebo chcete jezdit Arabská dobra, je pro Vás Vargus další volbou.
  • Šampión Anselm - Anselm je využitelný v pokročilých kombinacích na dobra, vyšší užitek budete mít z předchozích dvou.
     
  • Mistr Bojových Umění - Ideální na killy a kompletování většiny dober. Dalo by se říct, že jeho síla je srovnatelná se teřmi Šampiony výše. Návody ho velmi často obsahují také, můžete ho mít vícekrát, ale před investicí diamantů pamatujte na to, že tento generál se dá získat o VELIKONOČNÍM EVENTU.
     
  • Šťastný průzkumník - Tento průzkumník často nosí bonusy navíc k jakémukoliv hledání (včetně Pytle duhového sněhu - 96 hodin +300% bonus výroby), opět pamatujte, že se dá získat při nepravidelném FOTBALOVÉM EVENTU.
     
  • Rozjařený geolog - Hledá všechna naleziště poloviční čas než obyčejný, výhoda je velmi nízká cena - 300 diamantů. Pamatujte, že spousta specializovaných geologů se nachází v různých eventech v průběhu roku.

     

ARCHITEKT - BUDOVY

  • Raritní zásobárna - Pro dlouhodobé hraní se jedná o nezbytnost z důvodu výhodného vyrábění Rukopisů a Grilovaných stejků (a sposuty dalších bonusů). Je však velmi drahá a pro většinu hráčů se vyplatí počkat na VÁNOČNÍ EVENT, kde se dá tato budova pořídit včetně různých plánů do ní.
     
  • Šlechtická rezidence / Plovoucí dům - Velmi levné budovy na populaci za 95 / 290 diamantů. Vyplatí se pouze, pokud potřebujete doladit populaci a máte diamanty k dispozici navíc. Jsou také získatelné na trhu (šlechtická) nebo při eventech (plovoucí dům)
     
  • Bezedný důl na měď - Volba pro veterány či lidi s nadutou kreditní kartou. Stojí 20 000 diamantů, ale produkce mědi neobudovy.pngmezeně (lze využít i bonus pro rychlejší těžbu od geologa) je velmi žádaná. Určitě doporučujeme koupit, pokud již Jámy Drahokamů vytěžily dostatečné množství pro jejich obnovu.

 

Ostatní budovy jsou na každém z Vás. Dalo by se říct, že všechny z nich se objevují v nějakém eventu a tak není moc výhodné je kupovat u kupce za diamanty.

 

PRÉMIOVÝ ČAS
Zde platí pravid
lo, stejné jako u dolu na měď. Je to výborná funkce, která Vám zvyšuje o 50% odměny z dobrodružtví a zkušenosti, ale roční předplatné stojí 20 000 diamantů. Doporučujeme veteránským hráčům, kteří mají diamanty a vědí, že ještě dlouho hrát hru budou :-)

Veškeré zbylé předměty v probraných kategoriích a v kategoriích Zdroje, Výprodej, Dobrodružství, Naleziště nejsou výhodné na koupi a pro Váš postup je nutně nepotřebujete. Je na každém z Vás do čeho diamanty investujete.

happy.png

Závěrem podotknu, že ačkoliv nejsem příznivcem nakupování diamantů, ve hře se čas od času objeví ŠŤASTNÁ HODINKA. Nikdo neví kdy, většinou na 24 hodin dostanete bonus 100% k nakoupeným diamantům (údajně vzácně i více nebo méně). Proto pokud byste chtěli diamanty nakoupit, volil bych vždy variantu vyčkat na tuto "Hodinku" :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář